Skip to main content

Hatshoe kinderschoenen heeft een grote keus in babyschoentjes en slofjes van o.a. de merken Baby Dutch en Shoesme. Ook verkoopt Hatshoe sokpantoffels van het merk Falke. Ons advies is om de baby’s die alleen nog maar stil zitten slofjes te geven. Dit om de voetjes warm te houden. Vooral de babyslofjes van Baby Dutch zijn daar zeer geschikt voor.

Wanneer je kind begint te staan en rondom de tafel begint te lopen zou je hem / haar eerste babyschoen kunnen geven. Dit moeten schoentjes zijn met een antislipzool om wat meer grip te krijgen. De zool moet zeer buigzaam zijn en de eerste babyschoen mag geen hielversteviging bevatten. De baby-flex lijn van Shoesme of de eerste babyschoen van Bardossa met flexzool zijn voor deze fase zeer geschikt.

Na minimaal 6 weken loslopen kan je kind echte schoenen aan. Ook deze schoenen moeten erg flexibel zijn, maar met een iets slijtvastere zool. In deze fase mag een schoentje voorzien zijn van een hielversteviging oftewel contrefort. De extreme-flex schoentjes van het merk Shoesme  en de Cocoon van Naturino zijn zeer geschikt voor deze fase. De zogenaamde Walk-proof zool bij deze schoentjes is slijtvast en bestand tegen de eerste stapjes. Ook de Falcotto’s zijn zeer geschikt als eerste schoen. Super flexibel en voelt aan als lopen op het zand.

 

Waar moet je nog meer op letten bij de aankoop van kinder / babyschoentjes?

Hou met je aankoop rekening met het speelgedrag van je kind. Ook al zijn het kinderschoenen, dit geeft niet de garantie dat elke schoen opgewassen is tegen het klauteren en klimmen van je kind.

Vooral loopfietsjes zorgen voor beschadigingen van de schoen, omdat het kind continue afzet met de schoenen of remt met de neuzen van de schoen. Ook door het glijden van de glijbaan en het afzetten op de schommel kunnen kinderschoenen beschadigen. Schoenen met een bolle rubberen neus zijn tegen dit spelgedrag beter bestand dan schoenen met dunne zolen. Ook hierover wil Hatshoe je graag tijdens de aankoop adviseren. Bij twijfel kun je altijd contact opnemen met ons deskundige personeel via nummer 072-5202718, maandag tot en met zaterdag tussen 9.30 en 17.00 uur. Je kunt natuurlijk altijd e-mailen naar info@hatshoe.nl.

 

Wanneer heeft een kind een nieuwe maat nodig?

In onderstaand tabel is een indicatie te vinden van hoe lang een kind van een bepaalde leeftijd met een maat doet. Let hierbij wel op dat het om een gemiddelde gaat. Het kan bij elk kind afwijken. Een kind heeft meestal niet opeens een andere maat, omdat kinderen meestal een periode tussen twee maten inzitten. Belangrijk is dus om regelmatig de schoenmaat te checken. Bij jonge kinderen is vaker dan normaal vallen of de schoenen niet aanwillen vaan een indicatie van een te kleine schoen.

Leeftijd De voet groeit gemiddeld 1 maat in
1 tot 3 jaar 4 maanden
3 tot 6 jaar 6 maanden
6 tot 8 jaar 8 maanden
8 tot 11 jaar 10 maanden
11 tot 14 jaar 4 maanden

 

Kan je thuis zelf beoordelen of de schoenen te klein zijn?

Meet de maat van het kind in millimeter op. Pak een rietje of een satéprikker en maak die even lang als de lengte van de voet in millimeter. Schuif het rietje of de satéprikker helemaal naar voren in de neus van de schoen. Kijk dan of er achter het rietje of de satéprikker bij de hiel nog een centimeter ruimte zit. Indien het rietje of satéprikker net zo groot is als de binnenkant van de schoen, wordt het tijd voor een maatje groter.

Zorg ervoor dat je op tijd een maatje groter koopt voor je kind. Te lang op te kleine schoenen doorlopen kan vergroeiingen met de daarbij behorende klachten veroorzaken.